Pre výstavbu kruhového objazdu zrušili časť parkovacích miest

20.05.2012 Lučenec

Lučenec 20. mája (TASR) - Pri parkovaní v centre Lučenca je v týchto dňoch potrebná mimoriadna dávka trpezlivosti. Pre výstavbu kruhového objazdu na Vajanského ulici zrušili časť parkovacích miest. Ako pre TASR povedala vedúca technického úseku akciovej spoločnosti Spool Magdaléna Strehovská, časom tieto parkovacie miesta obnovia. Úplne však zrušili 35 miest po rekonštrukcii námestia. Podľa hovorkyne Lučenca Márie Horňákovej mesto pripravuje novú koncepciu dopravy.

Do Lučenca prichádza denne množstvo ľudí. V okresnom meste však v týchto dňoch musia pozorne sledovať zmenené dopravné značenie a na zaparkovanie hľadať miesta oveľa pozornejšie. "Mesto Lučenec eviduje problémy s nedostatkom parkovacích miest v centre mesta, sčasti je toho dôvodom aj výstavba kruhového objazdu na Vajanského ulici a s tým súvisiaceho zrušenia parkovacích miest na Herzovej, Sokolskej a Olbrachtovej. Ide však len o dočasné zrušenie parkovacích miest, ktoré sa obnovia po dokončení výstavby. V súvislosti s rekonštrukciou Námestia republiky došlo k zrušeniu 35 parkovacích miest, pričom toto zrušenie je trvalé," povedala Strehovská.

Problémy s parkovaním vníma aj samospráva. "Snažíme sa však hľadať riešenia, ako tieto problémy eliminovať. Pripravujeme koncepciu dopravy, ktorá rieši nielen problematiku dynamickej, ale aj statickej dopravy," doplnila Horňáková.

Parkovacie miesta chýbajú v Lučenci aj na sídliskách. "Tento rok sme čiastočne úpravami terénu rozširovali parkovacie plochy na sídliskách, aj v centre mesta. V priebehu roka sa naďalej budeme snažiť o navýšenie ďalších parkovacích miest v meste, všetko však závisí od finančných prostriedkov," dodala hovorkyňa mesta.

Parkovanie v Lučenci má na starosti mestská akciová spoločnosť Spool. Mesto jej prenajalo pozemky, na ktorých sa nachádzajú parkovacie miesta. Mestu za to platí nájomné a zároveň zabezpečuje všetky úkony súvisiace s prevádzkou parkovacích miest. Na platených parkoviskách sa spoliehajú predovšetkým na automaty. "V súčasnosti mobil-parking platenie parkovného prostredníctvom mobilného telefónu nie je zavedené. Túto službu sme v minulosti vyskúšali, no neskôr bola vyhodnotená ako nerentabilná," informovala vedúca technického úseku akciovej spoločnosti Spool.
 

Vyberte región